Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte naprostou pravdu. Je to naše přirozenost, ochraňovat děti a chtít pro ně lepší život, než jsme měli samy. Jenže to, co se v poslední době za to považuje, dětem škodí. Já dnes vidím, kolik synovi dalo to, že je jeho mladší sestra autistka, i když jsem několikrát slyšela, že to byl vlastně chudáček. Nebylo na něj tolik času, peněz bylo míň, než kdybych chodila do práce, musel se už jako malý naučit, že nebude po jeho atd. Do školy chodil sám od první třídy, zatímco jeho spolužákovi maminka chodila ještě ve druhé třídě do šatny zavazovat boty. Už tenkrát byl vděčný za to, že bych mu tohle nikdy neudělala :-)

1 0
možnosti
Foto

Nechtěl bych být dnešním průměrným dítkem. :-)

0 0
možnosti

Obávám se, že problém je neřešitelný, dokud nejdříve nevyřešíme stabilitu rodin. Polovina dětí se dnes rodí mimo manželství, druhá polovina se rodí sice v manželství, polovina z nich se však rozpadne. Většina dětí se musí vyrovnávat s tímto nepřirozeným zázemím. Zpravidla zažívá střídaní otců, kteří o dítě buďto nemají zájem nebo si jeho přízeň kupují drahými mobily.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, za našich (mladých) let jsme už jako děti musely zvládat dost problémů, a často jsme doma si ani nepostěžovaly. Rodiče, kteří měli sami spoustu starostí aby vydělali na chleba neměli čas se našimi problémy zabývat. Byly jsme čtyři děti, žili jsme na venkově, s vlastními problémy jsme si byly nucení poradit samy - a naopak, samy pomáhat rodičům. Tehdy, po válce, se nežilo snadno- ve městě, ani na vesnici. :-/Změkčilá výchova dnešním dětem spíš škodí, než prospívá. Díky za Váš článek. R^

4 0
možnosti

Úplně mimo téma...

Pobavilo mě, že máte v Praze ulici :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS